Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine so v lasti podjetja Car Center Cerar , Jure Cerar s.p. in so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za elektronsko poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.po-gume.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Z uporabo spletne trgovine www.po-gume.si se strinjate z vsemi spodaj navedenimi prodajnimi pogoji.

Podatki o podjetju

Ime podjetja: Car Center Cerar, Jure Cerar s.p.
Naslov podjetja: Trata 20, 1235 Radomlje
Telefonska številka: 070 833 333
Spletna stran: www.ccc.si
E-mail naslov: trgovina@po-gume.si
ID: SI14952505
Zavezanec za DDV: DA

Podatki o ustanovitvi

Datum vpisa pri registrskem organu: 8.10.2008
Registrski organ: AJPES, izpostava Ljubljana

(povzetek zakonodaje)

S spletno trgovino po-gume.si (v nadaljevanju "spletna trgovina") upravlja podjetje Car Center Cerar, Jure Cerar s.p. (v nadaljevanju »ponudnik«).
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 4. dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 7. način plačila in dostave,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
 10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.
 11. seznanitev z odgovornostjo za stvarne napake

Način plačila

V spletni trgovini www.po-gume.si ponudnik omogoča plačilo po povzetju ali na naš TRR. Pri izbiri opcije plačila na naš TRR bodo aktivnosti za izvedbo naročila stekle po prilivu sredstev na naš TRR. Ponudnik izda račun na trajnem mediju (papir). Na računu je obvestilo, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Cene

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.
Vse cene so v evrih in vključujejo DDV. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno.
Cene navedene na spletni strani ne vključujejo stroškov poštnine.

Veljavnost akcijske ponudbe

Roki veljavnosti akcijske ponudbe so navedeni ob sami akcijski ponudbi.

Cene

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Postopek nakupa, plačilo in prevzem blaga

Kupec izbere vrsto, velikost izdelka ter količino. Pred oddajo naročila pregleda nakupno košarico, izvede morebitne korekture in potrdi naročilo.Po potrditvi nakupa se uporabniku prikaže račun, ki si ga natisne in shrani do prejetja blaga. Naročene izdelke ponudnik pošilja s DPD Slovenija kot odkupno pošiljko.
Cene, navedene na spletni strani www.po-gume.si ne vključujejo poštnine. V kolikor vsi naročeni izdelki niso dostavljeni v eni pošiljki, krije stroške naknadnega pošiljanja ponudnik. Uporabnik/kupec plača kupnino ob prevzemu pošiljke. V kolikor kupca ob obisku poštarja ni doma, prejme obvestilo o pošiljki, katero dvigne na svoji pošti v roku 14 dni.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov info@ccc.si da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.  Podjetje vrne prejeto plačilo z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik razen v primeru če je plačnik poravnav znesek z gotovini kurirju dostavne službe. Vsa plačila, ki jih prodajalec prejme od dostavne službe so izvršena preko transakcijskega računa, zato se prodajalec zavezuje, da bo opravil vračilo kupnine preko transakcijskega računa v čim krajšem možnem času in ne kasneje od 14 dni od opravljenega vračila.
Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.  Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Obrazec za odstop od pogodbe izdelkov je na voljo tukaj.

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.
Obrazec za odstop od pogodbe se nahaja na povezavi tukaj

Garancija

Artikli imajo garancijo. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Stvarna napaka

Potrošnik lahko napake na kupljenem blagu uveljavlja iz naslova garancije ali iz naslova stvarne napake, kot to predvideva Zakon o varstvu potrošnikov- ZVPOt. 
Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
 • vrne plačani znesek.

V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena.

Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Vračilo poškodovanih pošiljk

Če si ob prevzemu pošiljke opazil, da je artikel ali paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, moraš sprožiti postopek reklamacije pri DPD Slovenija. To storiš tako, da paket prineseš na pošto, ki ti je paket dostavila in poštne uslužbence opozoriš, da je treba izpolniti obrazec Zapisnik o poškodovani pošiljki, ki ga nato tudi podpišeš. Skupaj z DPD bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Dobavni rok

Dobavni rok je izražen v številu delovnih dni – v delavnikih. Za izdelke, ki so na zalogi  je dobavni rok 4-7 delovne dni po prejemu naročila. V primeru plačila na TRR začne dobavni rok teči prvi delovni dan po prejemu potrdila o plačilu. V kolikor je za naročen izdelek rok dobave daljši, ponudnik uporabniku/kupcu pošlje elektronsko obvestilo o predvidenem možnem roku dobave. Ponudnik si pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo določenih ali celo vseh izdelkov, za določen ali nedoločen čas omeji dostop do spletne trgovine, da popolnoma ustavi dostop do spletne trgovine ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanje osebnih podatkov, naročil ter plačil. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti in ne more biti odškodninsko odgovoren za kakršnekoli poškodbe računalniške/strojne opreme ali druge lastnine ter morebitne vnose virusov, ki bi lahko prizadeli uporabnikovo opremo zaradi obiska spletne strani, prenosov besedil, slik, podatkov. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. Uporabnik jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov ter ponudniku odgovarja za morebitno nastalo škodo, zaradi netočnih in neresničnih podatkov.

Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEK-om, Ur. list RS, št. 43/2004) in zakonom o zavarovalništvu. Vsi podatki, pridobljeni s spletne strani:www.po-gume.si bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. V posameznih primerih pa se lahko zgodi, da vam ponudnik izdelka ne more dostaviti, ker je razprodan in ni več na zalogi. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.
Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla.
Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova  info@ccc.si Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Podjetje se trudi, da se spori rešujejo izven sodno.

Lastninska pravica

Ponudnik si pridržuje lastninsko pravico na poslanih izdelkih, vse dotlej dokler le-ti niso v celoti plačani. Vse cene so v EUR.

Politika zasebnosti (GDPR)

Osebni podatki

Vaše osebne podatke potrebujemo iz različnih razlogov: za pomoč pri nakupu, za tehnično pomoč pri uporabi, za pošiljanje formalnih in marketinških materialov. Želimo, da je vaš nakup na naši spletni strani ali drugih digitalnih kanalih, ki jih uporabljamo čim bolj tekoč in prijazen za uporabo, hkrati pa vam želimo zagotoviti najboljšo ponudbo.
Iz tega razloga bodo vaši osebni podatki, ki ste nam jih posredovali uporabljeni izključno za potrebe izpolnjevanja naročila (npr. pošiljanje informativnih gradiv, ponudb, računov, ki se nanašajo na naročilo), kot tudi za izboljšanje naše komunikacije z vami (npr. ciljno oglaševanje in pošiljanje promocijskih e-novičk).
S soglasjem k obdelavi osebnih podatkov se strinjate, da lahko pridobljene osebne podatke uporabimo tudi za namene neposrednega trženja in za namene vzorčenja, pregledovanja in statistične obdelave podatkov; za določanje uporabe storitev; za prilagajanje ponudbe in segmentacije; za tržne raziskave; za obveščanje o naši ponudbi, novih izdelkih in posebnih ponudbah; za pošiljanje e-novičk in drugih reklamnih materialov; za obveščanje uporabnikov o storitvah podjetja CCC, Jure Cerar s.p. in povezanih oseb; in za druge načine uporabe predloženih podatkov. V tem procesu se zbrani podatki lahko posredujejo tretjim osebam, s katerimi je CCC, Jure Cerar s.p. sklenil sporazum o obdelavi podatkov.
Uporabnik lahko kadarkoli pisno zaprosi podjetje CCC, Jure Cerar s.p. (oziroma spletno trgovino po-gume.si), da preneha uporabljati svoje osebne podatke, bodisi stalno ali začasno. Med nadzorom osebnih podatkov lahko oseba zahteva pregledovanje in posodabljanje podatkov v zbirki podatkov. Upravitelj spletnega mesta obravnava vse pridobljene osebne podatke v skladu z veljavnimi zakoni. Vaši podatki morajo biti ustrezno zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipulacijo in nepooblaščenim dostopom ali nepooblaščenim razkritjem s strani tretjih oseb.

Pravica do informacij

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali kako ravnamo z vašimi osebnimi podatki, vas prosimo, da nas kontaktirajte:

po-gume.si
Car Center Cerar, Jure Cerar s.p.
Trata 20, 1235 Radomlje
T: 070 833 333
E: trgovina@po-gume.si

Na podlagi vaše zahteve vas bomo obvestili, katere osebne podatke smo zbrali v pisni obliki in v skladu z veljavnimi predpisi.

Uporaba piškotkov

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletna trgovina naloži na vaš računalnik. Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletnih strani, drugi pa lahko beležijo nekatere parametre obiska strani in tako preko analitičnih izpisov pomagajo pri ohranjanju kakovosti spletnih strani. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Kot uporabnik spletne strani www.po-gume.si se strinjate, da se vam v računalnik naložijo piškotki (ang. cookies) za zagotavljanje delovanja vseh funkcij spletne stani.

Več informacij o piškotkih, ki jih uporabla naša spletna trgovina dobite tukaj.

Navodila za urejanje piškotkov v posameznih brskalnikih:

Ti splošni pogoji veljajo od 1.10.2019

Široka ponudbaIzbirajte med več kot 13.000 artikli
Eko taksa v ceniEko taksa je vključena v ceno
Varen nakupVaša povezava je šifrirana
-20% popusta na menjavo pnevmatik
Brezplačno polnenje s plinom
Gume Pnevmatike Michelin
Gume Pnevmatike Bridgestone
Gume Pnevmatike Dunlop
Gume Pnevmatike Continental
Gume Pnevmatike Goodyear
Gume Pnevmatike Sava
Gume Pnevmatike Pirelli
Gume Pnevmatike Fulda
Gume Pnevmatike Nexen
Gume Pnevmatike Kumho
Domov Gume Platišča Novice Outlet Storitve Kontakt
070 833 333 trgovina@po-gume.si
Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam