Menjava pnevmatik je ključna za varno vožnjo

Poskrbite za ustrezne pnevmatike in njihovo vzdrževanje skozi celo leto

01.09.2021
Menjava pnevmatik je ključna za varno vožnjo Menjava pnevmatik je ključna za varno vožnjo

Pnevmatike so ključne za varno vožnjo, saj predstavljajo edini stik med vozilom in cesto. Zato poskrbite, da bo vaš jekleni konjiček pravilno opremljen glede na vremenske razmere in stil vožnje.

Za varnost na cesti odločilno vplivajo kvalitetne pnevmatike, njihovo vzdrževanje in tudi način vožnje. Priporočamo, da redno preverjate tlak v gumah in ne vozite predivje, saj tako hitro poškodujete pnevmatike.

Kvalitetne zimske gume

V zimskih razmerah je kvaliteta pnevmatik še bolj pomembna. Srečujemo se z nepredvidljivimi vremenskimi pogoji in zato je pomembno, da izberete kvalitetne zimske pnevmatike. 

Zimske gume so narejene iz posebnih materialov, ki zagotavljajo različne vozne lastnosti pri zasneženi  ali mokri cesti in poledici. 

Pri nakupu zimskih gum izbirate med ustreznimi dimenzijami pnevmatik za vaše vozilo, različnimi tipi gum glede na stil vožnje in tudi glede na lokacijo – ali živite v bolj zasneženih predelih ali v mestu, kjer so ceste večinoma le mokre. 

Nekateri vozniki se odločijo, da bodo tudi pozimi vozili z letnimi pnevmatikami ter za zimske razmere uporabili snežne verige. Pri tem postavljajo stroške nakupa zimskih gum pred svojo varnost. Gre namreč za dejstvo, da so letne gume neprimerne za razmere, ko temperature padejo pod 7°C.

Poglejte si video o zaviranju na mokri podlagi pri zimskih ali letnih pnevmatikah: 

Continental - Zaviranje na mokri podlagi zimske/letne pnevmatike

Kakšno dimenzijo gum izbrati

Za vaše vozilo so ustrezne dimenzije pnevmatik zapisane v homologacijskem kartončku. Običajno je kar težko kupovati nove pnevmatike, saj je ponudba resnično obsežna in se med nešteto znamkami in njihovimi modeli skoraj izgubimo. V takih primerih priporočamo, da za nasvet vprašate vulkanizerje ali specializirane prodajalce, saj so strokovnjaki na katere se lahko zanesete. 

Če pa želite sami izbrati primerne gume, pa si oglejte izbiro letnih in zimskih gum priznanih proizvajalcev pnevmatik, pri katerih gotovo ne boste razočarani:

Letne gume Continental

Letne gume Goodyear

Letne gume Sava

Zimske gume Continental

Zimske gume Goodyear

Zimske gume Sava

Za vse dodatne informacije smo vam z veseljem na voljo na tel. št. 031-326-887 Jure Cerar ali 040-350-420 Janez Cerar oz. nam pišite na info@ccc.si.

Pozdravlja vas ekipa CCC

Široka ponudbaIzbirajte med več kot 13.000 artikli
Eko taksa v ceniEko taksa je vključena v ceno
Varen nakupVaša povezava je šifrirana
-20% popusta na menjavo pnevmatik
Brezplačno polnenje s plinom
Gume Pnevmatike Michelin
Gume Pnevmatike Bridgestone
Gume Pnevmatike Dunlop
Gume Pnevmatike Continental
Gume Pnevmatike Goodyear
Gume Pnevmatike Sava
Gume Pnevmatike Pirelli
Gume Pnevmatike Fulda
Gume Pnevmatike Nexen
Gume Pnevmatike Kumho
Domov Gume Platišča Novice Outlet Storitve Kontakt
070 833 333 trgovina@po-gume.si
Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam