EU označevanje pnevmatik

Oznake EU za pnevmatike vam lahko pomagajo, da pnevmatike izbirate bolje obveščeni. Podobne so energijskim oznakam, ki jih najdemo na gospodinjskih aparatih.

Sledimo trendom v gumarski industriji in se trudimo, da bo vaše vozilo brezhibno in varno pripravljeno za brezskrbne poti in užitke.

EU označevanje pnevmatik

Poraba goriva

Učinkovitost porabe goriva je merilo kotalnega upora pnevmatike. Pnevmatika z majhnim kotalnim uporom ima boljši izkoristek goriva, saj za kotaljenje potrebuje manj energije. Označen je z razredi od A (najboljši izkoristek goriva) do G (najslabši izkoristek goriva).

Oprijem

Oprijem na mokri podlagi je merilo zavorne zmožnosti pnevmatike na mokrih cestah. Oprijem na mokri podlagi je označen z razredi od A (najboljši oprijem) do F (najslabši oprijem).

Hrup

Zunanji kotalnega hrupa ki ga ustvari pnevmatika, merjen v decibelih. Črni zvočni valovi določajo razred hrupa od 1 (tiha pnevmatika) do 3 (hrupna pnevmatika).

Široka ponudbaIzbirajte med več kot 10,000 artikli
Eko taksa v ceniEko taksa je vključena v ceno
Varen nakupVaša povezava je šifrirana
-20% popusta na menjavo pnevmatik
Brezplačno polnenje s plinom
Gume Storitve Kontakt
031 326 887 040 572 016 trgovina@po-gume.si
Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam